Den glemte skuffe
Butik

Samlinger
Pynte og brugsting
Bøger


Børnebøger

TegneserierHæfterLegetøj - Spil - Plastik figurer - GlansbillederOzonlamper


Lidt om Ozonlamper

Ozonlamper eller røglamper er en reminiscens fra tiden mellem 1880-1960 sådan cirka. Disse lamper har en særlig anvendelse, nemlig af overdøve eller fjerne den grimme luft af røg primært fra tobak. Metoden er ens i alle typer lamper og går ud på at tilfører en væske som så ved hjælp af varme fordamper og tilføre omgivelserne en duft eller en neutralisering af tobakrøgens lugt.

 

De kan have alle tænkelige, former og de er oftest lavet af alabast eller porcelæn, men kan ses i både træ, gips, forskellige metaller, mv. Vi koncentrerer os mest om de tyske ozonlamper, disse er af porcelæn, og har som regel et figurativt udtryk som dyr, huse, skibe, mennesker osv. alle har de et lille kammer hvor i man hælder nogle få dråber af ozon'en eller anden duft stof i, væsken opvarmes så af en elektrisk pære.

Denne opvarmnings type giver lamperene en ekstra funktion som belysning som dog mest er til hygge, og dekoration.

 

Ozonlamper. Navnet er har udspring i en fabrik som hovedsagelig beskæftiget sig med produktion af disse Ozonlamper Firmaet hed. Aerozol, de markedsførte en røg neutraliserende væske til disse lamper som de kaldte Ozon, deraf navnet, ozon er siden blevet produceret af flere, og kunne købes på apoteket. Den sidste flaske, mig bekendt, blev solgt fra svane apoteket i København i 1989.


Vores samling er ikke til salg

Vi har få ozonlamper til salg under vores salgs sider - Lamper 

Klik her så kommer du til siden med de lamper vi har til salg. LamperKlik på billederne så bliver det stort.