Den glemte skuffes samlinger


Vores samlinger er ikke til salg

Vores samlinger

Klik ind og se vores samling med ozonlamper,  halvdukker, Pixibog, Ællebællebog , Lilleputbog, påklædningsdukke, kravlenisse, lidt af vores Julesamling, Glansbilleder. Vi samler på mange flere ting.. som Tegneserier, gamle børnebøger, Smølfer og alt muligt spændende. Så har vi alt det som vi ikke samler så meget på mere.. Meget af det har vi sat til salg her i den glemte skuffes butik..

 

Ozonlamper


Ozonlamper eller røglamper er en reminiscens fra tiden mellem 1880-1960. Vi koncentrerer os mest om de tyske ozonlamper, lavet af porcelæn, som findes i udgaver som dyr, huse, skibe, mennesker osv. alle har de et lille kammer hvor i man hælder nogle få dråber af ozon'en eller anden duft stof i, væsken opvarmes så af en elektrisk pære.

 

Kravlenisser


Med Kravlenisserne (Klippe) arkene blev nissen, en ven der kunne lave løjer i stuen. Kravlenissen kunne samle familien om jule hyggen, da alle fandt disse små kravlende nisser sjove og søde. De var over alt og så alligevel faldt ind i omgivelserne, med deres medlevende udtryk. Frederik Bramming er den store mester. men andre kunstner skal også have plads af disse skal nævnes Illustrator: Susanna Hartmann, Christel, Phillip, Iben Clante.. Men der er flere se Klik ind og se vores samling med Kravlenisser.

 

Julesamlinger


Den dejlige juletid og hvad dertil hører. Vi samler på flere forskellige Juleting. I første omgang har vi fået sat Sprællemænd, Juleglansbilleder, Remser/hånd i hånd julmænd og koner. Klik ind og se vores Julesamling.

 

Sjovt og tankevækkende, at når vi voksne samler på ting der står det samme navn på, anses vi for at være lidt til en side.

Mens et barn, der gør det samme, betragtes som ganske normal.

 

Pixi bøger


Pixi bogen…blev første gang udstillet i 1954 af Illustrtionsforlaget. De første Pixi bøger blev trykt i hardcover. I 1959 skiftet man fra hardcover til den hæftet udgave, som vi kender idag. Illustrationsforlaget har udgivet de første Pixi bøger. Pixi bøgerne bliver nu udgivet af forlaget Carlsen. Klik ind og se vores samling med Pixibøger.

 

Ællebællebøger


Ællebælle bøgerne blev før udgivet af Illustrtionsforlaget. Og bliver nu udgivet af forlaget Carlsen. 

 

Lilleput bøger


Lilleput bøger blev udgivet først af Serieforlaget senere af Tempo. Bøgerne er lavet i flere forskellige størrelser.

 

Disney bøger/hæfter

 

Figur bøger, blå bøger. Sølvserien og mange flere. 

 

Det er både lysten til at udvide sin samling, sætte det i system, se samlingen vokse og måske nå sit mål. Samlinger kan hele tiden udvides. For samlinger bliver næsten aldrig helt færdige.

 

Glansbilleder


  Glansbilleder var en af hyggetingene/hobby  for voksner og unge i slutningen af 1800 hvor man klippede og klisteret med dem. Glansbilleder blev ofte brugt på kager (Honning/julehjerter)specielt omkring jul og andre højtider, på breve, pakker og til dekoration. Klik ind og se vores samling med glansbilleder.

 

Påklædningsdukker


Påklædningsdukker er en gammel tradition. Fra slutningen af 1800 tallet og frem til slutningen af 1970érne var påklædningsdukker et yndet legetøj for pigerne, specielt da der ikke var så meget legetøj eller råd til det, havde påklædningsdukkerne stor lege værdi.

 

Halvdukker


Halvdukker/Tedukker er nutidens betegnelse for små porcelæns/ besquit/ fajance damer uden underkrop. Halvdukker er oprindelig fremstillet til motivation for de unge piger. Ideen var at dukkerne skulle motivere pigerne til at lave deres egne smukke små kunstværker. De blev oftest lavet til dekorationsdukke, kagetoppe, tepuder og nålepuder som nok er det folk mest kender dem fra.

Her er links til andre gode hjemmesider med samlinger

En super god dansk hjemmeside om kravlenisser m.m. Her er meget information om tegnerne bag kravlenisserne

Kravlenissernes side


En Dansk hjemmeside med en meget stor Ozonlampesamling.

Ozonlampe

En hjemmeside med Kravlenisser og Påklædningsdukker.

Lises hjemmeside

Flot hjemmeside Ingrid Molzen´s mange påklædningsdukker

Ingrid Molzen PD samling

 En hjemmeside med Alfred Jacobsens billedark.

Billedark

En hjemmeside med en stor samling af Hinkesten samt info. om glasværk og alder

Hinkesten.info


En hjemmeside med links til samler

Samler centralen

Henning Stages hjemmeside med gl. emaljeskilte.

Emaljeskilte